Thuis ronddolen in een moeras waar jullie niet uit lijken te komen is frustrerend. Jezelf verliezen, leeglopen op energie, steeds chagrijniger worden en jezelf erop betrappen dat je denkt: “je krijgt er zoveel voor terug… ja, ja.”

Keer op keer zag ik in de praktijk dat het geen hogere wiskunde behoefde te zijn in veel gevallen. Vijf praktische stappen bleven keer op keer overeind. En daaruit ontstond deze cursus zodat ik een heleboel ouders ook buiten mijn praktijk help.

‘Pick your Battle’ zorgt ervoor dat jij als ouder…

  • stevig in je schoenen staat;
  • emoties leert opvangen. Van jezelf én die van jouw kind;
  • voortaan energie bespaart in de opvoeding;
  • afspraken kunt maken met jouw kind, die wél werken;
  • weer verbondenheid weet te creëren;

Inhoud van deze online cursus:

1 – Pick your battle In deze les duiken we naar de kern van jullie strijd. Wat gebeurt er nu echt? Welke momenten zijn van groot belang vooraf, tijdens en ook na een ontploffing of ruzie? Aan het einde van deze les kun jij al heel goed herkennen wat er speelt en kriebelt het om door te gaan naar de volgende les.

2 – Begraaf de strijdbijl Om strijd te hebben, moet je met minstens twee zijn. Waarom gaat jouw kind toch om werkelijk alles, elke dag opnieuw met jou die strijd aan? En hoe kan jij de strijdbijl eigenhandig begraven? Dat ontdek jij in deze les.

3 – Omgaan met emoties In de vorige lessen heb je gewerkt aan het begrijpen van gedrag. Zo kun je er ook veel makkelijker op reageren. In deze les gaan we weer een stap verder. Hoe kan jij heftige emoties als verdriet en woede bij jouw zoon of dochter het hoofd bieden? En… net zo belangrijk: hoe kun jij zelf rustig(er) blijven?

4 – Reality check Stevig in je schoenen staan als moeder of vader. Er kunnen zijn voor jouw kind zonder jezelf voorbij te lopen. Dat gaat beter als je met twee benen op de grond staat. Hoe zorg je er nu voor dat er wél aan jouw verwachtingen wordt voldaan? Zonder steeds opnieuw water bij de wijn te doen?

5 – Samen afspraken maken In deze laatste les heb je het vertrouwen om van die enorme berg regels af te stappen. Die regels, waar zo slecht naar geluisterd werd… We gaan de stap maken naar afspraken maken. En dan uiteraard afspraken die wel werken. Maar hoe maak je nu echt samen een afspraak? En wat is een goede afspraak?

Over de Instructeur

Profielfoto

GEZIeN coach

Ik ben Brenda Verstegen, opvoedcoach in mijn praktijk GEZIeN coach. Hier coach ik ouders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Zelf moeder van 2 heerlijke meiden - Sofie en Anne. Waar de oudste vooral heel rustig, overdenkend en meegaand is, bleek het bij de jongste een hele beproeving als "ouders van". Ondanks mijn achtergrond als leerkracht basisonderwijs en later coachend psycholoog in het bedrijfsleven, wist ik me de eerste jaren geen raad met het enorme temperament wat de sfeer in huis volledig leek te bepalen. Ik maakte kennis met Janneke van Olphen - grondlegger van de dynamiek tussen de persoonskenmerken van hooggevoeligheid en van strong-willed. Het moederschap werd weer een feestje. Inmiddels heb ik al mijn pedagogische, psychologische en coachende kennis en mijn kunde als ervaringsdeskundige moeder samengesmolten. En zo startte ik als opvoedcoach mijn eigen praktijk: GEZIeN coach. Als specialist Hooggevoelige kinderen met een sterke wil maak ik inmiddels deel uit van de community van Janneke van Olphen. In mijn consulten, (online) trainingen, live dagen en mama-weekenden vermeng ik altijd theorie met bergen aan praktijkvoorbeelden. De herkenning bij ouders is groot en de erkenning heel fijn. Ik coach omdat ik het jou ook zo enorm gun - rust thuis, met enorm veel plezier en lol. Zodat jullie lekker ontspannen samen kunnen groeien. Ik krijg er bakken energie van. Liefs, Brenda Verstegen

Bekijk meer cursussen van GEZIeN coach →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos