Als jij alleen maar ‘nee’ zegt tegen je kind, dit als een soort trigger werkt waardoor de boosbom ontploft. Je iets simpels als ‘doe je jas aan’ 10x moet vragen, maar je kind (en jij!) alsnog boos wordt, want ‘jij niet de baas bent over mij!’. Je al van alles hebt geprobeerd, maar op sommige momenten het maar niet lukt om je kind te kalmeren, laat staan zelf rustig te blijven. Je wil zo graag dat je kind gewoon lekker in zijn vel zit, maar twijfelt door die buien of het echt wel goed gaat met hem/haar.

Je doet zo je best, maar het voelt op zo’n moment alsof je toch tekort schiet. Dat je moeder bent op een manier die je helemaal niet wil en dat het niet je niet lukt om het anders te doen, kan je soms machteloos of moedeloos maken. Dat is helemaal niet gek. Ik weet daar zelf alles van. Je zit er dan zelf zo middenin, dat het je niet meer lukt om van een afstandje naar de situatie te kijken, laat staan anders te reageren.

Gaat dit over jou?

Wees gerust: je bent niet de enige. Veel ouders met een temperamentvol kind ervaren dit zo. Een kind met een heftig karaktertje (vaak boos of juist veel verdriet) vraagt veel van jou als ouder. Wat natuurlijk niet betekent dat je niet van je kind houdt, of niet ook al die leuke kanten ziet. Integendeel! Je kind kan ook heel vrolijk, enthousiast en creatief zijn. Dat maakt een hoop goed, maar die boze buien… Je wil gewoon wat meer rust.

Gelukkig kan het dus ook anders. Jij kunt er ook voor zorgen dat je kind en jijzelf minder last hebben van zijn/haar temperamentvolle buien.

Hoe zou het voor je zijn als:

  • Je kind beter naar je luistert, zonder dat dit ontaardt in een driftbui of tranendal
  • Het alledaagse ritme rustiger en liefdevoller verloopt
  • Jij zelf relaxter bent, omdat je voelt dat je grip op de situatie hebt en je het ook op een voor jou fijne manier kunt oplossen
  • Je een manier van kijken en reageren vind, die écht werkt en niet alleen maar even.

In de GRATIS Opvoedboost kijk ik in een half uur met je mee en geef je concrete tips en tools om je boze kind en jezelf te helpen

Over de Instructeur

Profielfoto

Pentakel Opvoedcoaching

Door ouders te helpen de verbinding met hun kind terug te vinden en/of te versterken, draag ik mijn steentje bij aan de liefdevolle verbinding in gezinnen én aan een liefdevollere wereld. Elke verandering begint immers in het klein, en alle kleine beetjes samen maken een grote verandering mogelijk.

Bekijk meer cursussen van Pentakel Opvoedcoaching →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos