Het aanbod aan zwangerschapscursussen is zo groot, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe weet je nou of je moet kiezen voor een pufcursus, zwangerfit, hypnobirthing of yoga? Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent en niet weet wat je allemaal kan verwachten.

Elements of Birth is de enige cursus die is afgestemd op jouw persoonlijkheid. Je leert alleen dat wat bij jou past. Wat heb JIJ nodig tijdens de bevalling?

Ben je te nuchter voor hypnobirthing? Dan volg je het Air of Earth Mama programma. Hier leer je alles over de natuurlijke werking van je lichaam, je rechten en mogelijkheden als barende vrouw en ademhalingstechnieken die ervoor zorgen dat je weeën korter duren en minder pijnlijk zijn.

Ben je open-minded? Dan volg je het Fire Mama programma. Hier komen, naast bovenstaande, ook diepe ontspanningstechnieken en visualisaties aan bod.

Ben je al heel bewust bezig met de zwangerschap en de manier waarop jij je kindje geboren wilt laten worden? En zijn termen als affirmeren en visualiseren jou al bekend? Dan volg je het Water Mama programma.

Over de Instructeur

Profielfoto

Esther Koppelaar

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door zwangerschap en geboorte. Misschien is dat ontstaan toen mijn kleine zusje werd geboren toen ik 3,5 jaar oud was. Wij hadden thuis een boek van Lennart Nilsson met prachtige foto’s van een baby in de baarmoeder. Ik kon geen genoeg krijgen van die plaatjes en zo kon ik me een voorstelling maken van mijn zusje in mijn moeders buik. Het is dus niet zo gek dat ik van deze fascinatie mijn werk heb gemaakt. Met mijn achtergrond als verloskundige werk ik nu als Geboortecoach. Ik begeleid zwangeren en hun partner op weg naar de geboorte. Ik geef ze het vertrouwen in hun eigen lichaam terug. Want als je begrijpt dat de natuur tot in de kleinste details alles voor ons heeft uitgedacht, dan neemt dat al een groot deel van de angst voor de bevalling weg. En angst is de meest slechte raadgever die er is. Ik merkte dat er een bepaald soort vrouwen op mijn cursussen afkwamen. Vrouwen die al bewuster leven en nadenken over de manier waarop ze hun baby geboren willen laten worden. Ik ben gaan nadenken over manieren waarop ik álle vrouwen zou kunnen aanspreken. Ook de nuchtere vrouwen en juist de hele spirituele vrouwen. Ik ontwikkelde daarom 'Elements of Birth'. Een methode om je voor te bereiden op de bevalling die geschikt is voor elk type vrouw. Je volgt namelijk een cursus die helemaal afgestemd is op jouw persoonlijkheid. Ben je een heel nuchter type? Hou je niet van zweverigheid? Dan leer ik je alles over de fysiologie van je lichaam en leer ik je praktische technieken aan om zo ontspannen mogelijk de bevalling door te komen. Ben je heel open minded en sta je open voor nieuwe mogelijkheden? Dan ga ik dieper in op de ontspanning door middel van visualisatie, meditatie en affirmaties. Zo heb ik 4 verschillende cursussen gemaakt, voor de Air Mama, de Earth Mama, de Fire Mama en de Water Mama. Benieuwd naar jouw Element of Birth? Doe de persoonlijkheidstest op www.elementsofbirth.nl Veel liefs, Esther

Bekijk meer cursussen van Esther Koppelaar →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos