Krijgt je kind al een driftbui als hij alleen maar ‘nee’ hoort? Of eindigt die gezellige speeldate steevast met ruzie? Soms zie je het al als je je kind aankijkt: een diepe frons en dan weet je het wel. Je probeert dan wel om de situatie te sussen, maar jouw begrip kent ook zijn grens. Daardoor heb je het gevoel dat je je kind tekort doet. Of in elk geval niet met elkaar in contact bent zoals je dat diep in je hart zou willen. En pakt het moederschap dus ook anders uit dan je van tevoren gedacht en gehoopt had.

Natuurlijk zijn er niet de hele dag boze buien en gaat er ook heel veel goed. Maar in dit soort situaties vraag je je af:

 • Waarom lukt het mij niet om de situatie te veranderen?
 • Waarom lukt het mijn kind niet om gewoon te luisteren zoals andere kinderen?
 • Ik wil zo graag dat mijn kind gewoon vrij en blij kan zijn, maar zo voelt het momenteel helemaal niet.
 • Hoe fijn zou het zijn voor mij, maar vooral voor mijn kind, als hij wat minder last zou hebben van die boosheid.

Wil je graag liefdevoller reageren op het heftige gedrag van je kind? Grenzen aangeven zonder te straffen of te mopperen? Dat je weet wat je kan doen in dit soort lastige situaties?

Je voelt je machteloos en gefrustreerd als je zoon een driftaanval krijgt, of je dochter staat te huilen alsof je haar iets vreselijks aan hebt gedaan. Je wil een léuke, lieve, maar ook zelfverzekerde moeder zijn, toch?

Ik ben er van overtuigd dat alle ouders het beste willen voor hun kind en heel graag in liefdevolle verbinding zijn/blijven met hun kind. En andersom willen hun kinderen precies hetzelfde. Alleen laat het gedrag van zowel kinderen als ouders dit niet altijd zien. En dan raak je in de drukte van alle dag en die boze buien af en toe, elkaar een beetje ‘kwijt’.

Dat vind ik zo zonde! Ik gun het je zo dat je plezier en liefdevol contact met je kind hebt.

Vraag je je af of je de enige bent bij wie dit zo gaat? Of heb je het idee dat dit nu eenmaal bij het moederschap hoort?

Op allebei de vragen is het antwoord nee! 

Wat niet betekent dat ik niet begrijp hoe je je voelt. Ik weet uit eigen ervaring dat hoe frustrerend deze situatie kan zijn. Ik weet ook dat het niet ‘vanzelf’ beter gaat. Dat een klein beetje hulp, een duwtje in de goede richting echt een groot verschil kan maken. Hoe zou het zijn als ik jou ga helpen om:

 • Vanuit liefde te gaan kijken naar je kind én jezelf als moeder.
 • Dat je de ruimte neemt om het op een andere manier aan te pakken, omdat je geleerd hebt dat dat werkt
 • Te begrijpen wat er achter het gedrag van je kind zit en je daardoor grenzen kan stellen op een manier die werkt
 • Ervoor te zorgen dat je kind (veel) minder boze buien heeft, en als ze er wel zijn, je er veel minder last van hebt.

Dit scheelt al zoveel frustratie over en weer.

In de online interactieve lezing geef ik uitleg over de werking van emoties en over de emotie boosheid in het bijzonder. Hoe werkt het in het koppie van je kind en hoe kan jij je kind helpen?

Ook geef ik je inzicht in hoe jouw reactie en het gedrag van je kind elkaar kunnen versterken of verzachten. Daarnaast krijg je praktische tips die je gelijk kan toepassen. Zodat ook jij weet hoe je rustig kan reageren op die lastige alledaagse situaties en het contact met je kind veel fijner verloopt.

Bekijk ook de blogs van Anke op de Mamaplaats website!

Over de Instructeur

Profielfoto

Pentakel Opvoedcoaching

Door ouders te helpen de verbinding met hun kind terug te vinden en/of te versterken, draag ik mijn steentje bij aan de liefdevolle verbinding in gezinnen én aan een liefdevollere wereld. Elke verandering begint immers in het klein, en alle kleine beetjes samen maken een grote verandering mogelijk.

Bekijk meer cursussen van Pentakel Opvoedcoaching →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos