Krijgt je kind al een driftbui als je alleen al zegt dat het spelen afgelopen is? Of eindigt die gezellige dag in het pretpark met een huilbui die de halve terugweg duurt?

Soms zie je het al als je kind ’s ochtends de kamer in komt: met het verkeerde been uit bet gestapt en jij bent de klos. Je probeert dan wel om je kind op te beuren, maar het lijkt wel of wat je ook zegt, je niets goed kan doen. Daardoor heb je het gevoel dat je je kind tekort doet. Of in elk geval niet met elkaar in contact bent zoals je dat diep in je hart zou willen. En pakt het moederschap dus ook niet uit zoals je van tevoren verwacht had.

In dit soort situaties vraag je je af:

 • Waarom lukt het mij niet om mijn kind te kalmeren?
 • Waarom lukt het mijn kind niet om rustig te blijven?
 • Waar komt die boosheid toch vandaan? Is er misschien meer aan de hand?
 • Ik doe zo mijn best, waarom voelt het dan telkens of het niet goed genoeg is?
 • Ik wil zo graag dat mijn kind lekker in zijn/haar vel zit, maar zo voelt het momenteel helemaal niet.

Je voelt je machteloos en gefrustreerd. Je wil dat het goed gaat met je kind en dat jij een léuke, lieve, maar ook zelfverzekerde moeder bent. Toch?

Wil je graag liefdevoller reageren op het heftige gedrag van je kind? Grenzen aangeven zonder te straffen of te mopperen? Dat je zelfverzekerder bent en weet wat je moet doen in dit soort lastige situaties?

Want je wil harmonie en gezelligheid in huis, een beetje ontspanning, zodat het dagelijks ritme in je gezin niet zoveel stress geeft. Je wil dat als je leuke dingen doet als gezin, het ook echt leuk is en het niet verstoord wordt door een huilbui. Je wil meer vertrouwen in jezelf en voelen dat het goed gaat met je kind.

Dat is volkomen logisch. Je emoties overrompelen jou en je kind op dit moment gewoon zo sterk, en je zit er dan zelf zo middenin, dat het niet meer lukt om het over een andere boeg te gooien.

En dat vind ik zo zonde! Ik gun het je zo dat jij ook (weer) moeder kan zijn zoals je wil en je kind minder boze buien heeft.

Tegelijkertijd begrijp ik precies hoe je je voelt. Ik weet uit eigen ervaring hoe frustrerend deze situatie kan zijn. Ik weet ook dat het niet ‘vanzelf’ beter gaat. Dat een klein beetje hulp, een duwtje in de goede richting echt een groot verschil kan maken.

Ik ga jou helpen. Hoe zou het zijn om:

 • Te begrijpen wat er achter het gedrag van je kind zit en je daardoor grenzen kan stellen op een manier die werkt
 • Ervoor te zorgen dat je kind (veel) minder boze buien heeft, en als ze er wel zijn, je er veel minder last van hebt.
 • Zelfverzekerd én met mildheid te reageren op de boze buien

Dit scheelt al zoveel frustratie en negatieve energie! Wat zou dat je waard zijn?

Als je je aanmeldt voor de online mini-cursus, krijg je in 5 korte filmpjes uitleg, tips en inzichten over de werking van boosheid en hoe je je kind hierin kan begeleiden om minder boos te zijn.

Hoe werkt het in het koppie van je kind en hoe kan jij je kind helpen? Op die vragen krijg jij antwoord.

Bekijk ook de blogs van Anke op de Mamaplaats website!

Over de Instructeur

Profielfoto

Pentakel Opvoedcoaching

Door ouders te helpen de verbinding met hun kind terug te vinden en/of te versterken, draag ik mijn steentje bij aan de liefdevolle verbinding in gezinnen én aan een liefdevollere wereld. Elke verandering begint immers in het klein, en alle kleine beetjes samen maken een grote verandering mogelijk.

Bekijk meer cursussen van Pentakel Opvoedcoaching →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos