Wat te doen met al die leuke alledaagse smartphone filmpjes?

Ik heb er een oplossing voor! Na het volgen van de online cursus ‘Hoe maak ik een jaarfilm voor mijn kind’, heb jij een heldere film en foto structuur op je computer aangebracht en ook nog eens geleerd hoe je zelf je filmpjes tot een mooie en waardevolle jaarfilm kan editen. Zodat je samen alle mooie herinneringen op televisie kan terug kijken en de filmherinneringen later op een USB kan meegeven aan je kind wanneer hij of zij uit huis gaat.

Je hebt onbeperkt toegang tot deze jaarfilm instructie (en je kan dezelfde instructie ook gebruiken bij een 2e, 3e of 4e jaarfilm) en je leert:

 • Hoe je rust en overzicht kan creëren in je film en foto chaos.
 • Hoe je het beste een structuur kan aanbrengen in je films en foto’s
 • Hoe je een goede keuze maakt uit alle honderden filmpjes
 • Hoe je een video editing programma op je computer installeert, in deze cursus werk ik met de gratis videobewerking programma’s: iMovie & DaVinci Resolve
 • Hoe je al je video’s toevoegt aan het edit programma
 • Hoe je de video’s knipt en plakt. Maar ook overgangen, titels en teksten kan toevoegen.
 • Hoe je muzieknummers kan toevoegen
 • Hoe je uiteindelijk zelf een complete (jaar)film in een MP4 bestand kan maken voor je gezin.

Heerlijk vooruitzicht, toch?! En wat een rust straks, wanneer alle herinneringen zijn gebundeld in een film.

Over de Instructeur

Profielfoto

Rianne van der Vegt

Mijn naam is Rianne. En ik ben fulltime videograaf en video-editor. Ik leg herinneringen vast op film, omdat ik juist bewegingen en geluiden zo waardevol vind om terug te kunnen zien en horen. Ik maak o.a. trouwfilms, familie jaarfilms, vakantiefilms, newbornfilms en herinneringfilms. Zelf woon ik met mijn man en twee kinderen van 4 en 7 jaar in het mooie groene Drenthe. Mijn liefde voor film is ontstaan vanuit mijn eigen jeugd. Ik ben opgegroeid in Azië. Met veel familie in Nederland en nog geen Social Media in de jaren '80, legden mijn ouders veel dagelijkse momenten op film vast. Om zo de familie in Nederland een beter beeld te geven van het leven aan de andere kant van de wereld. Al deze filmbeelden vormen nu mijn herinneringen uit die tijd. En ik heb al heel wat avonden doorgebracht op de bank, terug kijkend naar die bijzondere tijd, waar ik als klein meisje opgroeide.... zo dankbaar dat mijn ouders zo veel momenten op film hebben vastgelegd. In 2013 werden we zelf ouders en twijfelden er niet aan om een videocamera aan te schaffen. Zoveel mooie momenten om vast te leggen, want cliché.. maar waar: de tijd vliegt voorbij! Alleen werd het met de komst van de smartphone nog gemakkelijker om iets te filmen. Al snel werd mijn grootste uitdaging: wat doe ik met al die leuke alledaagse filmpjes? De oplossing bedacht ik met mijn familie jaarfilms. Een compilatie van losse filmpjes van 1 jaar in een complete film. Vanuit een hobby ontstaan, maar inmiddels ben ik videograaf en heb ik al voor heel veel ouders een mooie filmherinnering mogen maken. Ik word er heel blij van en ik gun nog veel meer kinderen een mooie film met herinneringen. En ik hoop jou ook te kunnen helpen aan een waardevolle film!

Bekijk meer cursussen van Rianne van der Vegt →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos