Moeder worden is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Niet elke vrouw zit na de bevalling op een roze wolk, soms is die wolk een verstikkende grijze. Je bent somber en vindt het spannend, je twijfelt of je een goede moeder bent en je slaapt slecht.

Je omgeving heeft niet altijd begrip voor zo’n postnatale depressie en je durft er zelf misschien ook niet over te praten. Tilda Timmers is ervaringsdeskundige, therapeut en begeleider van moeders met een postnatale depressie. Ze doorbreekt het taboe en helpt je met dit boek om je depressie te overwinnen en je leven terug te krijgen. Herkenbaar, humoristisch, een heerlijke steun in de rug.

Openhartig vertelt Tilda Timmers haar persoonlijke verhaal en dat van veel andere vrouwen. Met mindfulness-technieken en talloze praktische adviezen helpt ze je om de negatieve gedachtenstroom te stoppen, tijd voor jezelf te maken en weer te genieten van je leven als moeder.

‘Tilda spreekt uit ervaring en met de juiste nuchterheid en humor heeft ze mij goed weten te bereiken. Ze geeft heldere en toepasbare handvatten, erg praktisch.’ (Jessica 39 jaar)

‘Ik ben onwijs blij met de tips die ik van Tilda gekregen heb. Ik ben gewoon weer happy. Wat een bevrijding.’ (Marieke 35 jaar)

‘Tilda geeft je de juiste handvatten om de niet-zo-rozewolk-periode door te komen.’ (Ilva 30 jaar)

Over de Instructeur

Profielfoto

Therapeut Tilda

Ik werkte voordat ik therapeut werd, als doktersassistente bij de afdeling Gynaecologie en Verloskunde. Hier heb ik veel gesprekken gehad met vrouwen over hun problemen en angsten. Deze gesprekken begonnen een steeds meer begeleidend karakter te krijgen. Ik merkte dat dit aspect van het werk mij het meeste aansprak. Ik begon te dromen van een eigen praktijk. Na mijn bevalling bevond ik me in een situatie die alles behalve een roze wolk was. Ik snapte niet wat mensen daarmee bedoelden en voelde me een slechte en ontaarde moeder. Waarom kon ik niet zo genieten als andere moeders? Waarom was ik niet euforisch zoals je dat altijd ziet om je heen, op televisie en social media? Na een paar maanden werd bij mij de diagnose “postnatale depressie” vastgesteld. Aan de ene kant was het een enorme klap in mijn gezicht, anderzijds voelde het als een opluchting. Eindelijk snapte iemand wat er met me aan de hand was. De weg die ik daarna aflegde was eenzaam en zwaar. Ik worstelde met het moederschap en de donkere wolk die continue boven mijn hoofd leek te zweven. Nergens vond ik aansluiting bij hoe ik me voelde. Ik wilde dolgraag iets lezen over andere moeders die ook zoiets hadden meegemaakt. Het enige wat ik vond, waren enorme boekwerken. Met een gigantische hoeveelheid pagina’s. Ik kon me er absoluut niet toe zetten om dit alles te lezen. Boek schrijven Uiteindelijk is het me gelukt om deze depressie te verdrijven en heb ik besloten zelf een boek te schrijven over mijn ervaringen en bevindingen in de hoop hier zoveel mogelijk moeders mee te helpen. Ook wilde ik graag andere moeders helpen, zoals ik zelf ben geholpen: in één op een coachsessies. Ik ben ervaringsdeskundige en weet als geen ander wat je nu doormaakt. Lieve moeders: ik begrijp jullie eenzaamheid, het schuldgevoel en de wanhoop die daar nog eens bovenop komt. Vanuit mijn expertise als therapeut, mijn ervaring met een postnatale depressie en het moederschap, coach ik je de positieve kant op. Waar een toekomst wacht zonder depressieve en wanhopige gevoelens. Ik help je het beste uit jezelf te halen, want de kwaliteiten heb je allang in huis!

Bekijk meer cursussen van Therapeut Tilda →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos