Tijdens de gratis Elements of Birth miniworkshop kom je erachter wat jouw Element of Birth* is en hoe dat van invloed is op de manier waarop jij je kan voorbereiden op de bevalling. Wat heb JIJ nodig en wat zijn jouw wensen? Waarom is ontspannen voor de bevalling zo belangrijk en hoe kan jij je het beste ontspannen? En vervolgens, hoe communiceer je je geboortewensen aan je zorgverlener zonder dat je het gevoel hebt overruled te worden of te weinig kennis van zaken te hebben.

Na het volgen van de gratis workshop snap je het belang van ontspanning tijdens de bevalling, heb je een beter beeld van je rechten en mogelijkheden als barende vrouw en krijg je inzicht in wat voor jou de beste manier is om je voor te bereiden op de geboorte van je kindje.

* Elements of Birth is een geheel nieuwe en unieke manier om je voor te bereiden op de bevalling. Een cursus die geheel is afgestemd op jouw persoonlijkheid en op wat JIJ nodig hebt tijdens de bevalling.

Esther Koppelaar, verloskundige en Birthkeeper, ontwikkelde Elements of Birth omdat ze wilde dat iedere vrouw bewust wordt gemaakt over de rechten en mogelijkheden die er zijn rondom de bevalling. Je hebt zelf veel meer inspraak in het geboorteproces dan je denkt!

Elements of Birth bestaat uit 4 verschillende cursussen, voor 4 verschillende persoonlijkheidstypen: Air, Earth, Fire en Water. Elke cursus leert je effectieve ademhalingstechnieken (niet puffen!), alles over de natuurlijke werking van het lichaam en alles over je rechten en mogelijkheden tijdens de bevalling. Het Fire en Water Mama programma bevatten daarnaast ook hypnobirthing technieken.

Over de Instructeur

Profielfoto

Esther Koppelaar

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door zwangerschap en geboorte. Misschien is dat ontstaan toen mijn kleine zusje werd geboren toen ik 3,5 jaar oud was. Wij hadden thuis een boek van Lennart Nilsson met prachtige foto’s van een baby in de baarmoeder. Ik kon geen genoeg krijgen van die plaatjes en zo kon ik me een voorstelling maken van mijn zusje in mijn moeders buik. Het is dus niet zo gek dat ik van deze fascinatie mijn werk heb gemaakt. Met mijn achtergrond als verloskundige werk ik nu als Geboortecoach. Ik begeleid zwangeren en hun partner op weg naar de geboorte. Ik geef ze het vertrouwen in hun eigen lichaam terug. Want als je begrijpt dat de natuur tot in de kleinste details alles voor ons heeft uitgedacht, dan neemt dat al een groot deel van de angst voor de bevalling weg. En angst is de meest slechte raadgever die er is. Ik merkte dat er een bepaald soort vrouwen op mijn cursussen afkwamen. Vrouwen die al bewuster leven en nadenken over de manier waarop ze hun baby geboren willen laten worden. Ik ben gaan nadenken over manieren waarop ik álle vrouwen zou kunnen aanspreken. Ook de nuchtere vrouwen en juist de hele spirituele vrouwen. Ik ontwikkelde daarom 'Elements of Birth'. Een methode om je voor te bereiden op de bevalling die geschikt is voor elk type vrouw. Je volgt namelijk een cursus die helemaal afgestemd is op jouw persoonlijkheid. Ben je een heel nuchter type? Hou je niet van zweverigheid? Dan leer ik je alles over de fysiologie van je lichaam en leer ik je praktische technieken aan om zo ontspannen mogelijk de bevalling door te komen. Ben je heel open minded en sta je open voor nieuwe mogelijkheden? Dan ga ik dieper in op de ontspanning door middel van visualisatie, meditatie en affirmaties. Zo heb ik 4 verschillende cursussen gemaakt, voor de Air Mama, de Earth Mama, de Fire Mama en de Water Mama. Benieuwd naar jouw Element of Birth? Doe de persoonlijkheidstest op www.elementsofbirth.nl Veel liefs, Esther

Bekijk meer cursussen van Esther Koppelaar →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos