We doen allemaal ons best om onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden. Tegelijkertijd is het soms best lastig. Dit is niet gek want we hebben er geen opleiding voor gedaan, ieder kind is weer anders en vaak heeft je partner ook weer andere ideeën. Daarom is het heel normaal dat je af en toe worstelt hoe je het beste om kunt gaan met ruzie, gezeur, scherm strijd en niet luisterende kinderen.

Wil je leren hoe je op een positieve manier om kunt gaan met dit soort lastige momenten? Heb je kinderen tussen 3 en 12 jaar oud. Dan is de oudercursus ‘Effectief en Verbindend Opvoeden met Positive Discipline’ echt iets voor jou.

Positive Discipline is een methodiek die gebaseerd is op de gedachtengoed van Alfred Adler en Rudolf Dreikurs. De interactieve cursus richt zich op ouders die willen investeren in een sterke, verbonden en authentieke relatie met hun kinderen, gebaseerd op een respectvolle en niet-bestraffende methode.

Door deze interactieve (online) cursus van 6 keer leer je praktische opvoed vaardigheden om thuis te gebruiken. We werken in een kleine groep (6-12 mensen), waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Iedere week ga je met nieuwe tips en tools naar huis, die je meteen kan uitproberen. Door de oudercursus te volgen zal je meer vertrouwen krijgen in je rol als ouder. Daarnaast zal de verbinding met je kinderen versterken en het plezier binnen het gezin vergroten.

 • Thema’s die o.a. aan bod komen:
  vaardigheden om effectief om te gaan met driftbuien, opstandigheid en ruzies,
 • hoe je meer verbinding met je kind(eren) en rust in huis creëert,
 • duidelijk en vriendelijk grenzen stellen en consequent zijn, -omgaan met broer-zus dynamiek, -het gedrag van je kind beter begrijpen,
 • meer vertrouwen hebben in de opvoed keuzes die jij maakt.

Schrijf je in en leer wat nodig is voor een positieve en effectieve opvoeding!

Over de Instructeur

Profielfoto

Valerie Ritchie

Valerie Ritchie is Opvoed deskundige, Internationaal PCI Opvoedcoach, Psycholoog bij MindKorrelatie, Positive Discipline Trainer, Expat Expert en moeder van drie. Zij geeft oudercursussen, interactieve opvoed workshops, trainingen en 1:1 (online) opvoedcoaching om nieuwe technieken te leren die je zullen helpen om meer harmonie en verbinding in het gezin te krijgen en om te kunnen gaan met alledaagse uitdagingen waar iedere ouder mee te maken krijgt. Haar doel is om ouders te helpen de ouder te zijn die zij willen zijn, zodat kinderen kunnen bloeien en ouders met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.

Bekijk meer cursussen van Valerie Ritchie →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 FamilyBlend - Powered by Maatos