Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness is een term die steeds vaker valt. Het is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Een cursus mindfulness is ideaal voor jou als moeder wanneer je merkt dat je je vaak opgejaagd en gestresst voelt en meer wilt genieten van je kinderen, relatie, vriendinnen en werk. 

Betekenis

Mindfulness is gebaseerd op de boeddhistische leer, waarbij de culturele en religieuze aspecten zijn weggelaten. Je kunt het beoefenen om dichterbij je gevoel te komen en om problemen van een andere kant te bekijken. De kunst is om geen oordeel te hebben. Het gaat om het accepteren van dingen zoals ze zijn. Zo leer je op een andere manier omgaan met bepaalde situaties, waardoor je leeft met aandacht en beter kunt ontspannen.

Waarom mindfulness?

Mindfulness helpt om het brein te trainen en structureren, waardoor jouw welzijn vergroot wordt. Hoe meer je oefent, hoe meer je je gedachtes kunt laten gaan en minder oordeelt over situaties. Het zorgt er onder andere voor dat je je minder gestrest voelt, lekkerder in je vel zit en minder aan het piekeren bent. Kortom, je voelt je mentaal beter en richt je aandacht op het heden. Bovendien neemt de overactiviteit in bepaalde delen van de hersenen af, zoals het angst- en stresscentrum. Andere gebieden, die worden geassocieerd met medeleven, empathie, geluk en creativiteit, nemen juist in activiteit toe.

Beginnen

Heb jij behoefte aan meer ontspanning en wil je minder piekeren? Dan is mindfulness iets voor jou. Wil je beginnen, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens de cursussen die wij voor je op een rijtje hebben gezet, zo hoef je niet alles alleen te doen!

© 2021 FamilyBlend - Powered by Maatos